Åldersdiskriminering ett grundlagsbrott

 

 

 

 

 

Jag hör i radio och TV och läser i tidningar att Sverige är det enda land i Europa som saknar en lag mot åldersdiskriminering och det är märkligt med tanke på grundlagen där det klart framgår att diskriminering mot ålder inte får ske.

 

1 kap regeringsformen, stadsskickets grunder.§ 2

 

Det allmänna skall verka för att alla människor skall kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället. Det allmänna skall motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet som gäller den enskilde som person.

 

Vi kan alltså se att om det allmänna diskriminerar emot ålder begår de grundlagsbrott, likväl om det allmänna inte motverkar diskriminering på grund av ålder begår man alltså grundlagsbrott.

Det är alltså frågan om där behövs en lag mot åldersdiskriminering, det är ju i grundlagen förbjudet, varför existerar det då?

Om det skulle behövas en lag för att det inte skall diskrimineras så begår ju det allmänna grundlagsbrott som inte instiftar en sådan lag.

Vi skall alltså stifta en lag som hindrar det allmänna att begå grundlagsbrott.

Är inte det lite märkligt?

 

 

Göran Grauers

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej.

Har funderat mycket över hur det har gått för "Nordmarksbarnen"?
http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/rattslosa-foraldrar-o-barn.html

2009-07-31 @ 19:13:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback