Människan inte i enighet med Darwin.

I klimatförändringarna är det lätt att varje ”expertgrupp” hamnar i sitt eget fack och däri ser lösningarna till de kriser mänskligheten hamnat i, men för att förstå problemet måste vi gå långt tillbaka i tiden och upptäckten blir häpnadsväckande.

Darwins evolutionsteori är inte längre en teori utan den är bevisad på ofantligt många sätt och ur ofantligt många vinklar och nu stärks bevisen med DNA, vi härstammar all från samma ursprung.

Studerar vi evolutionen och naturen så ser vi mycket snart att det inte är en vänlig plats, trots all skönhet. Här råder och har alltid rådigt den starke överlever och naturligt urval. I alla djur, speciellt däggdjur experimenterar naturen bara med manliga foster, för de är inte givna att få fortplanta sig. Naturen experimenterar aldrig med kvinnliga foster. Detta gäller människan i lika hög grad som andra djur. 

Nu kommer vi in på ett område som är mer eller mindre tabubelagt att prata om, men sanningen är den att människan inte följer evolutionens och naturens lagar, som varit lag i 100 miljontals år utan minsta avvikelse, så plötsligt människan.

När började de gå så? När började vi leva utanför de lagar som rått på planeten i så många 100 miljoner år? Och varför?

Ett av de grundläggande problemen var när vi uppfann pengar. Det tog inte lång tid innan vissa kunde sko sig på andra och inte längre leva för att överleva. Till en början kunde ingen förstå vilka problem detta skulle få och det vansinniga var att pengar bara blev metall eller pappersbitar som bara hade ett skapat värde och inte stod i relation till naturen själv, alltså att pengar värderades i resurser, vilket var något vi i början inte ens tänkte på. Frågan är om vi i så stor grad börjat tänka på det idag.

De flesta ryggar tillbaka när man börjar prata så här, men det är i min mening oerhört intressant, varför har vi blivit som vi är och hur kommer det sig att vi inte lever efter naturens lagar? När man inte gör det, kan man då hoppas på att överleva, speciellt som vi människor bara är en försvinnande liten minoritet på planeten, eller har vi blivit så farliga och så oberäkneliga för naturen att vi tagit naturen på sängen och vi lyckas ödelägga planeten.

 

Det är alltså så här långt tillbaka i tiden vi måste börja nysta i problemen för att överhuvudtaget förstå dem och vi måste börja kunna bli kritiska till vilka vi är. Vi bör kunna erkänna att vi är en planetens malignt melanom eller kanske universums farligaste och dödligaste parasit. Kanske kan vi då hitta först ett vaccin emot oss själva och börja leva på att sätt som planeten klarar av, alltså i symbios med allt levande, så som allt levande på planeten fungerat i 100 miljontals år.

 

Som tankeexperiment; Tänk om Lejon och Zebror hade pengar och vårt förstånd att använda dem, då hade Lejon haft legosoldater att jaga Zebror och Zebror haft stora försvarsarméer. I vår tid kan de kanske översättas med Israel och Palestina, Kristen eller Muslim.   

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback