Interfaith Climat Summit

Vid konferensen “Interfaith Climate Summit” undertecknade 29 religiösa ledare ett manifest kallat “Uppsala Interfaith Climate Manifesto”  Huvudkapitlet var HOPE FOR THE FUTURE!

 

Det är tveklöst positivt att alla som kan lägger sig i miljödebatten, men när religiösa ledare börjar prata om HOPE FOR THE FUTURE, så känns det lite som om de missat en väsentlig del där deras ansvar ligger. Fundamentalismen växer sig starkare i världen, inte bara inom Islam utan även den kristna fundamentalismen skrämmer och just religiösa konflikter skapar enorma problem i världen och kanaliserar enorma summor pengar till krig och elände, pengar som skulle kunna användas till fredlig åtaganden och för planeten och vår överlevnad, viktig forskning.

Om inte världens religiösa ledare lyckas lösa de konflikter som finns inom världens olika religioner så tror jag inte att vi skall allt för stora förhoppningar på att vi kan lösa just något alls. I mångt och mycket har vi inte kommit längre än de gamla korsfararna och Spanska inkvisitionen, men det är trots allt glädjande att de religiösa ledarna uppmärksammat situationen, men man undrar varför de inte involverar Gud på ett mer radikalt sätt.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback