Kvinnovåldet. Ett mansproblem

Om en person varannan vecka dog av att spela fotboll så tror jag att vi skulle ha ramaskrin i medierna. Vi skulle hitta på alla möjliga lösningar för att komma tillrätta med problemen. Vi skulle debattera nätterna igenom i TV. Landet skulle mer eller mindre lamslås.
I vårt land dödas en kvinna ungefär varannan vecka av sin man och vi rycker på axlarna och kallar det ett kvinnoproblem.
Det är lika mycket kvinnoproblem som att min tänkta fotbollsdöd skulle vara ett åskådarproblem.
Att kvinnor misshandlas och dödas av sina män är i högsta grad ett mansproblem och det är vi män som måste lösa det. Det drabbar förvisso kvinnor och som sådant är det ett problem för kvinnor, men inte deras problem att lösa.
Män kommer med geniala lösningar, som att ge kvinnan överfallslarm, låta henne få skyddad identitet, vilket innebär att hon måste bryta med allt och alla inklusive föräldrar, släkt och vänner. Varför straffar samhället kvinnorna? Det måste vara ett mäns påfund.
Varför ger vi inte mannen larmet? Det är ju trots allt han som är orsaken. Det går mycket enkelt att lösa med dagens satelitteknik, GPS. En fotboja larmar polisen så fort han kommer inom en radie av säg 10 mil från kvinnan. När larmet aktiveras går det omedelbart att hitta mannen på metern när. Han kan inte gömma sig. Han kan inte komma undan.
Man kan göra så att han inte kan följas eller spåras till dess han själv aktiverar larmet. Han har alltså sin totala frihet tills han bryter emot förbudet att närma sig kvinnan.
Det finns de som säger att det här är för kränkande för individen, då menar man naturligtvis mannen, men hur kränkande är inte hans behandling av kvinnan för kvinnan, hennes barn och familjer?
De som dock är så totalt oförståligt för mig är hur detta tillåts få fortsätta år ut och år in och att vi män inte reagerar. Det kanske är din blivande fru, din dotter, din mamma, din syster som just nu misshandlas. Den här formen av misshandel sätter svåra livslånga spår, inte bara hos kvinnan utan hos alla runt henne och då framför allt hennes barn. Pojkar växer ofta upp att fortsätta som sin far, att misshandla.
Det här är ett mansproblem och inget annat och vi män måste börja ta ansvar. Media måste börja ta upp det för vad det är, nämligen massmord. 15-20 kvinnor mördas varje år. Massmord tycks accepterat i vårt samhälle så länge det bara drabbar kvinnor. Efter kriget i Bosnien ställs massmördare inför rätta för brott mot mänskligheten, men vad är kvinnomorden och misshandeln om inte brott mot mänskligheten, eller räknas inte kvinnor till mänskligheten?
15-20 kvinnor i Sverige, men hur många i Europa? Hur många runt vår planet? Våld mot kvinnor är ett brott mot mänskligheten.
Militanta veganer och djurrättsaktivister skyddar djuren, men vem skyddar kvinnorna? Vi har ministrar i EU som kämpar för djurens rätt, men vem kämpar för kvinnornas?

Göran Grauers


Citera gärna men uppge källan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback